Puma släpper smartklocka under 2019 – samarbetar med Fossil

Det är via ett licensavtal med smartklocketillverkaren Fossil Group som Puma nu planerar att lansera smarta klockor. Licensavtalet gäller både vanliga klockor och smarta klockor och det sträcker sig fram till år 2028. Det ser alltså ut att vara en ganska långsiktig satsning.

Fossil Group har gjort det till sitt främsta kännetecken att samarbeta med olika kända varumärken som de sedan sätter på olika klockor. Sedan tidigare gör man klockor under fler än 17 varumärken, bland dessa Armani, Skagen och Diesel. Dessutom säljer Fossil klockor under det egna varumärket.

Puma-klockor under nästa år 

De klockor under varumärket Puma som man nu planerar ska lanseras under 2019 och säljas såväl online som i butiker där Fossil redan idag säljer olika klockor. Chefen för Fossil, Kosta Kartsotis säger i ett uttalande att de är glada att inleda samarbetet med Puma som han anser vara ett av världens ledande sportvarumärken och Pumachefen Bjørn Gulden är även han positiv och räknar med att man tillsammans ska kunna släppa klockor som uppfyller behoven hos både konsumenter och professionella idrottare.

Original Source