Möregårdh pressade japanska underbarnet

Japanska underbarnet Tomokatzu Harimoto.Japanska underbarnet Tomokatzu Harimoto.

Varberg. Japan har sitt underbarn Tomokatzu Harimoto. Sverige har Truls Möregårdh. 16-åringen från Hovmantorp pressade spelaren som bordtennisvärlden talar om och visade att han inte bara vill vara med för att se och lära vid lag-VM i Halmstad.

Kristian Karlsson.Kristian Karlsson.
Jens Lundquist försökte argumentera för sin sak under söndagen, men utan gehör. Nu hoppas han på upprättelse i efterhand.Jens Lundquist försökte argumentera för sin sak under söndagen, men utan gehör. Nu hoppas han på upprättelse i efterhand.

Det är inte var dag som en 16-årig svensk landslagsspelare behöver ge sig mot en yngre motståndare. Men Truls Möregårdh är ett drygt år äldre en Tomokatzu Harimoto, den 14-årige japanen som tagit pingisvärlden med storm och är rankad nummer 13 i världen.

Men det var ack så nära att den svenske silvermedaljören från junior-VM tagit en högst meriterande skalp när Sverige genrepade i Varberg inför VM och föll mot Japan med 3-1. Möregårdh hade ledningen 2-0 i set och 8-2 i det tredje när japanen vände och vann 3-2

– Det var synd. Jag har ju lite annorlunda spelstil och det tog ett tag innan har lärde sig. Sedan fick han några turbollar också, sade Möregårdh, som tände publiken genom att ballongplocka långt från bordet och sedan smasha hem poängen.

Harimoto, som i fjol sensationellt gick till kvartsfinal i VM och är den yngste japanske mästaren genom tiderna, samlade ihop sig. 

– Han har en intressant spelstil, sade Harimoto om Möregårdh, som kom in i det svenska laget till VM i Halmstad som femte och siste man i truppen.

Han tappade även en klar ledning i sin andra match och föll mot den japanske reserven Yuto Kizukuru, men hann ändå visa att han vill vara en av de tre spelare som får spela i VM-matcherna. 

Det är tuff konkurrens. Mattias Karlsson imponerade med en 3–0-seger mot Yuya Oshima och Jon Persson visade bra spel i sin förlustmatch mot Kenta Matsudaira. Även Anton Källberg finns att tillgå.

Men det finns också skadeoro inför VM, som inleds på söndag med match mot Rumänien. Den svenske ettan Kristian Karlsson har drabbats av en låsning i ryggen och kunde inte spela i genrepet.

Förbundskapten Ulf ”Tickan” Karlsson är dock förhoppningsfull.

– Han blir bättre och bättre, så än är jag inte orolig sade Karlsson, som trots landskampsförlusten tyckte det såg lovande ut inför VM och för Truls Möregårdh.

– Han visar ju vilken lovande spelare han är. Han ska bara bli kallare i vissa lägen och ta lite enklare poäng, sade Karlsson.

Original Source