Jason Schreier: Google Stadia är en “monumental flopp”

Googles nya stream-tjänst för spel, Stadia, har nu officiellt släppts och därmed går det att spela massor av grafiktunga äventyr utan att du behöver någon form av PC eller konsol. Men det har varit tämligen tyst om lanseringen, som heller inte fick superbra betyg från våra danska kollegor. Nu har Jason Schreier från Kotaku, spelvärldens förmodligen mest namnkunnige journalist, gett sin syn på saken i en tweet där han i hårda ordalag säger att det inte alls startat särskilt väl:

“Google Stadia is out today, and it already looks like a monumental flop”

Schreier, som otaliga gånger bevisat sig ha ett väldigt bra kontaktnät, säger även att “one person involved” avslöjat att förhandsbokningarna varit väldigt låga för båda utgåvorna Founders och Premiere. Detta är såklart väldigt problematiskt, men det är såklart värt att minnas att detta inte är en sprint, utan ett maraton.

Tjänsten har just släppts och har exklusiva spel på gång. Runt knuten väntar dessutom storsatsningar med titlar som Cyberpunk 2077 och Doom Eternal. Däremot väcker det såklart frågan om inte Google borde fundera ett varv till över upplägget med spel till fullpris. Kanske skulle de istället snegla mer på den typ av abonnemang Microsoft och Sony har med PS Now och Xbox Game Pass?

Vad tror du om framtiden för Stadia, och är du överraskad av det svaga intresset?

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s

Annonsera

Jason Schreier: Google Stadia är en

Original Source

Powered by WPeMatico