Capcom nekade Street Fighter-gästspel i Mortal Kombat 11

De två överlägset mest kända och bäst säljande tvådimensionella figthingserierna är såklart Mortal Kombat och Street Fighter. Ända sedan Capcom började experimentera med gästkaraktärer i sina spel från bland annat Marvel och SNK, har fighting-fans hoppats på en crossover. Och med tanke på att Mortal Kombat-teamet verkligen inte varit blyga med gästspelen – med popkulturella fenomen som exempelvis Jason Vorhees, T-800 och Predator – kan man ju fråga sig varför det här inte blivit av redan.

Nu visar det sig att Ed Boon och Mortal Kombat-gänget faktiskt redan försökt med detta, men att det är Capcom som blockerar saken. I en intervju med chefen för Street Fighter-serien, Yoshinori Ono, berättar han att han kontaktades av Netherrealm Studios, men att det tyvärr inte är upp till honom att se till att önskegästspelet blir verklighet:

“It’s true that a proposal for a Street Fighter character in Mortal Kombat was rejected by Capcom. But it wasn’t me personally! There were many people at the company that felt that it wasn’t a good fit for our characters. I actually met Ed at the Brazil game show and spoke to him personally about it. So it’s true – but I didn’t make the decision!”

Det betyder lyckligtvis inte att hoppet är ute, och Ono säger att det “doesn’t necessarily rule anything out” i framtiden. Vi förstår såklart att Capcom är skeptiska mot att låta sina goa kämpar slaktas på Mortal Kombat-vis, men vi håller ändå tummarna kollektivt på redaktionen för att det ska bli verklighet tids nog ändå.

Vilket karaktär från Street Fighter-universumet tycker du vore den perfekte gästen i Mortal Kombat? Blanka? Akuma? Guile? någon annan?

Mortal Kombat 11

Tack Eurogamer

Original Source

Powered by WPeMatico