Capcom avslöjar Street Fighter V: Champion Edition

Om man inte har spelat Street Fighter V religiöst de senaste nästan fyra åren kan det vara svårt att hänga med i allt innehåll som har släppts på vägen. Spelet har gått från 16 till 38 spelbara karaktärer, fått massor av nya arenor och hundratals utstyrslar att välja mellan, och så både ett storyläge och separata arkadlägen för de sex spelen i serien. Men trots att det har funnits möjlighet att skrapa ihop låtsaspengar och spendera så har nog de flesta varit tvungna att betala bit för bit.

Nu kommer äntligen ett paket som samlar ihop allt till och med säsong fyra, inklusive 34 banor och nästan alla dräkter (utom de exklusiva för Capcom Cup samt licensierade samarbeten typ Red Bull). Om du har en tidigare version sedan förut kostar det cirka 250 kronor, annars 300 kronor, vilket hur som helst är betydligt billigare än att köpa allt separat. Om du köper det tidigare får du tillgång till allt som redan är släppt, men annars kommer spelet formellt den 14 februari.

Och det är inte bara ett paket med befintliga grejer. Capcom lägger till nya V-skills för alla karaktärer, vilket öppnar nya möjligheter. Bland annat kan Zeku kalla på en hund som hjälper till att attackera, inspirerat av Strider Hiryu. Sen kommer också två nya karaktärer, varav den första är Gill från Street Fighter III, komplett med en episk bana. Det har ryktats att fyrans slutboss Seth blir den sista, även om en roligare figur hade varit önskvärt. I och med det avslutas säsong fyra, som började lite knaggligt med Kage och sedan ett halvårs glapp innan vi fick Honda, Poison och Lucia.

Efter det här väntar den officiella turneringen nästa år med OS-anknytning, och Capcom meddelar redan nu att spelet inte kommer att uppdateras ytterligare förrän efteråt, för att inte störa tävlingarna. Men det låter ändå som att en säsong fem kan bli aktuell. Det här är alltså inte en “slutgiltig” version, men ett himla prisvärt sätt att komma ikapp utgivningen.

Original Source

Powered by WPeMatico